Поліцейські розшукують зловмисників, які обікрали квартиру калушанина


З огляду на складність пошуків квартирних крадіїв прикарпатська поліція радить, як захистити домівки від непроханих гостей.

До прикладу, за минулу добу злодії обікрали квартиру мешканця Калуша. Злодії, в період часу з 10 на 15 серпня шляхом віджиму металопластикового вікна, проникли в житло потерпілого та викрали грошові кошти в сумі 35 000 гривень, інформує пресслужба поліції.

За фактом крадіжки з проникненням у житло слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Поліція проводить заходи по встановленню та затриманню осіб причетних до вказаного злочину.

Особливості квартирних крадіжок:

-«непрохані» гості проникають в оселі людей як вночі, так і вдень. Вони відстежують час, коли квартира залишається без господарів;

-крадіжки вчиняють як місцеві, так і гастролери з інших областей та навіть країн;

-для цього використовують мітки (сірник чи папірець між дверима та дверною коробкою) або самостійно спостерігають за помешканням;

- крадіїв цікавить переважно легка здобич, яку можна швидко знайти у квартирі та непомітно винести з під’їзду. Зокрема, це гроші чи золото.

Зловмисників приваблюють сучасні двері. Якщо радянські двері/замки потрібно ламати (витрачається зайвий час), то нові дешеві китайські замки можна з легкістю відкрити.

Як уникнути квартирних крадіжок:

-З першу оберіть вид сигналізації. Вона може реагувати на відкриття або розбиття вікна. Сигналізація відлякує злодіїв або зменшує час їхнього перебування у квартирі.

-По-друге, встановіть надійні двері та замки (декілька різноформатних). Ідеальний варіант — змінювати замки кожні три роки.

Якщо ж квартирному крадієві заважатимуть робити його справу якісні двері, складні замки, грати на вікнах і сигналізація, то він уже точно вирішить не чіпати вашу квартиру.

Якщо ви стали очевидцем квартирної крадіжки — одразу ж телефонуйте на «102».