Поліцейські вилучили у трьох прикарпатців зброю та набої


29 травня в рамках проведення оперативно-профілактичного відпрацювання «Зброя та вибухівка» працівники поліції вилучили зброю та набої у жителів Тлумацького та Снятинського районів.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження, інформує прес-служба поліції в області.

У першому випадку в ході проведення санкціонованого обшуку у 25-річного мешканця Тлумача на території господарства поліцейські виявили та вилучили 3 патрони калібру 5,45 мм., корпус гранати Ф1 та запал типу УЗРГМ. Зі слів правопорушника, зброю він знайшов та зберігав для власних потреб.

Під час проведення обшуку в господарстві 55-річного мешканця Снятина виявлено та вилучено карабін "Мосіна" калібру 7.62 мм., карабін Манліхера калібру 7.92 мм., дві гвинтівки Манліхера калібру 7,92 мм, 22 патрони калібру 8 мм та 4 патрони калібру 7,92 мм, які чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу.

Зокрема, під час вечірнього патрулювання в місті Бурштин поліцейські у 18-річного правопорушника вилучили штик-ніж часів 2 Світової війни.

Вилучена зброя та боєприпаси направлені на експертизу. Поліція встановлює їх джерело походження та мету зберігання.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.