Поліцейські затримали франківця, який займався збутом наркотиків


Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в області спільно з працівниками Івано-Франківського відділу поліції затримали 45-річного місцевого мешканця, який займався збутом марихуани.

Чоловік раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі і за наркозлочини, але на шлях виправлення не став. Цього разу згідно ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, інформує пресслужба обласної поліції.

Протиправну діяльність поліцейські викрили та задокументували, вчора 28 серпня в місті Івано-Франківську. Йдеться про збут одного згортка з рослинною речовиною, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану», за 200 гривень.

Як з’ясувалося чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій, та злочини, пов’язані з наркотиками, але на шлях виправлення не став.

Крім того, під час санкціонованого обшуку у нього вдома правоохоронці виявили та вилучили декілька згортків з марихуаною, яку останній зберігав з метою збуту.Усе це направили на експертизу.

На підставі доказів, слідчі затримали правопорушника в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.