Поліцейські затримали ще одного чоловіка, який утримував людей в рабстві у Коломиї


Поліцейські Івано-Франківщини затримали сьомого зловмисника, який причетний до незаконно утримування людей у Коломиї.

Правоохоронці Івано-Франківщини у Маріуполі затримали чоловіка, який перебував у розшуку за вчинення злочинів на території нашої області. Йдеться про незаконне утримання людей та трудову експлуатацію, пише пресслужба поліції.

22 січня в ході кримінального провадження передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч .2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України відрядженими працівниками відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в області, карного розшуку Івано-Франківського відділу поліції, а також спільно з слідчими слідчого управління (детективами) під процесуальним керівництвом прокуратури області затримано 35-річного маріупольця – ще одного співучасника незаконного утримання людей у Коломиї та трудової експлуатації.

Нагадаємо, у вересні 2018 року правоохоронці затримали шістьох чоловіків, мешканців Донецької області, які у Коломиї незаконно утримували 32 людей. Під приводом лікування від алкоголізму і наркозалежності, люди важко працювали і платили за це гроші.

Цьому співучаснику у червні 2019 року повідомлено про підозру та за декілька днів його оголошено в розшук. Вдалося розшукати і затримати чоловіка у Маріуполі 22 січня цього року. Наступного дня маріупольця доставлено в Івано-Франківський міський суд та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За вказані злочини зловмиснику загрожує ув'язнення від 5-ти до 12-ти років. Проводяться слідчі дії.