«Поліцейський офіцер громади»: На Франківщині готуються до старту нового проекту


Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Такий проект невдовзі запрацює і на Івано-Франківщини

З цього приводу уже проводяться спільні зустрічі голів об’єднаних територіальних громад з керівництвом поліції, пише пресслужба прикарпатської поліції.

17 лютого у Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області відбулася відеоконференція керівництва поліції області, голів ОТГ з фахівцями Дніпропетровського центру розвитку місцевого самоврядування і колегами-правоохоронцями. Останні поділилися позитивним досвідом участі в проєкті. Проінформували про його мету, завдання і переваги та додаткові можливості для громади щодо запобігання правопорушень і забезпечення публічної безпеки.

Додатково інформуємо, що основна мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – це забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там. Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.