Поліція гірських районів Прикарпаття отримає новенькі позашляховики


EUAM Ukraine передала Національній поліції України 30 позашляховиків.

Отримані Нацполіцією автомобілі «Nissan Patrol» призначені для груп реагування патрульної поліції в західних областях України (Івано-Франківська і Закарпатська), зокрема – у гірських районах, а також на Поліссі (Житомирська і Рівненська).

Використання такого транспорту скоротить час реагування поліції на виклики людей – від моменту отримання такого виклику до прибуття поліцейських.

У передачі службового автотранспорту, яка відбулася сьогодні, 14 грудня, у Міністерстві внутрішніх справ України, взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Консультативної місії Європейського союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас та глава Нацполіції України Сергій Князєв.

Глава Місії ЄС Кястутіс Ланчінскас зазначив, що в Україні, яка є великою державою, досить багато важкодоступних місць.

«Ці автомобілі використовуватимуться там, де немає гарних доріг, для того, аби якнайшвидше доїхати до людей і надати допомогу, щоб  встигнути на місце пригоди», – зазначив Кястутіс Ланчінскас.

Описание: машини_1

Він також додав, що разом з автомобілями Місія передає 240 комп’ютерів для підрозділів, які здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що отримані сьогодні відомством позашляховики використовуватимуться у гірських районах України, а також на Поліссі. Транспорт отримають працівники секторів реагування патрульної поліції. Також до областей передадуть і 653 одиниці закупленого у 2017 році автотранспорту. Водночас отриману від Місії ЄС комп’ютерну техніку передадуть до новостворених підрозділів детективів.