Поліція розпочала кримінальне провадження, щодо пошкодження громовідводу на горі Піп Івані


За фактом умисного пошкодження майна проводить досудове розслідування, в ході якого будуть встановленні обставини кримінального правопорушення та особи причетні до його скоєння.

Зокрема, до обласної поліції звернулось керівництво Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника із заявою, щодо пошкодження системи блискавкозахисту Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», що на горі Піп Іван, інформує пресслужба Нацполіції в області.

Як встановлено правоохоронцями, 22 серпня, невідомі особи шляхом вільного доступу пошкодили систему блискавкозахисту Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», розташованої в присілку с. Явірник, що на Верховинщині.

Наразі тривають слідчі дії, проводяться заходи, щодо встановлення осіб причетних до вказаного правопорушення та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
Санкція статті визначає покарання у вигляді, зокрема, штрафу, чи громадських або виправних робіт. Найсуворіше покарання - обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років.

До теми: Вандалів, які пошкодили громовідвід на горі Піп Іван, знайшли

Читайте нас в FacebookTelegram, та InstagramТільки найважливіші новини!