Поліція відкрила справу за перехід двох церков на Богородчанщині до української церкви


Керівник релігійної громади УПЦ (Московський патріархат) "Святого Благовіщення" протоієрей Володимир Шувар звернувся до поліції про те, що депутати та чиновники нібито перешкоджали йому правити у двох церквах московського патріархату.

Про це в мережі повідомив депутат облради Святослав Никорович, пише Бліц-Інфо.

Депутат пояснює, що протягом двох років за його зверненнями правоохоронці не бачили, що руйнується пам'ятка архітектури, а в цьому випадку побачили. Також Никорович додає, що правоохоронці були протягом всіх подій в Похівці та Богородчанах та мали б бачити, що насправді в той час відбувалось.

"Ніякого релігійного обряду, окрім провокування конфлікту Шувар не збирався робити і це всі бачили. У Богородчанах він приїхав з ломом, молотом та сокирою. Це одне свідчення маніпуляцій так званих служителів московського патріархату. Я щиро сподіваюся, що вони понесуть законне покарання за оману людей, провокування та руйнування нашої держави. Хочу запевнити громаду, що лишаюся і буду відстоювати їхні інтереси. Ми переможемо, а зрадники й манкурти отримають по заслугах",- йдеться в дописі.

Світлина від Святослава Никоровича.

Нагадаємо, на початку січня громада Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) села Похівка перейшла до Православної церкви УкраїниЗгодом збори та перехід відбувся і в Богородчанах.

Як раніше повідомляло Бліц-Інфо, у квітні 2017 року районна рада проголосувала за відмову від договору безоплатного користування культовою спорудою. Втім, релігійна громада УПЦ МП досі не звільнила приміщення.

До теми: "Війна" за храм: У Богородчанах московський патріархат не хоче виселятись з костелу

 В Богородчанах у московського патріархату забрали приміщення і віддали музшколі