Поліція виклала відео затримання прикарпатця, який напав на них з сокирою


Подія сталася у суботу, 8 грудня у смт. Перегінське, що на Рожнятівщині.

Близько 11:20 до поліції зателефонувала жінка-заявник і повідомила, що її сусід вчиняє конфлікт, взявши до рук сокиру. Поліцейські відреагували та прибули на місце події. Вийшли з машини і звернулися до порушника, який стояв спиною до них. Не почули ні відповіді, ні погроз, як той раптово обернувся і запустив в правоохоронців сокирою. Не влучивши, підняв сокиру і жбурнув у службове авто.

Далі накинувся на інспекторку і хотів нанести удар в область голови арматурою, яка також була в нього в руці. Жінка прикрилася рукою. Після цього вирішив заволодіти табельною зброєю інспекторки. Порушнику навіть вдалося це зробити. Проте напарник, аби припинити правопорушення,  здійснив чотири попереджувальні постріли вгору з табельного пістолета. Цими діями налякав зловмисника. У подальшому чоловіка було затримано.

Порушник спричинив тілесні ушкодження поліцейському у вигляді гематоми руки і ноги. Також пошкодив у службовому авто бокове водійське скло.

Правоохоронці з’ясували, що 35-річний чоловік психічнохворий і перебуває на обліку.

У порядку ст. 208 КПК України чоловіка затримано. Його допитують. Прикарпатцю загрожує кримінальна відповідальність за ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї) і ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) ККУ. Тривають слідчі дії.