Поліція взялась за підлітків, які фотографувались на даху будинку у Коломиї


Наразі працівники прикарпатської ювенальної превенції з’ясовують усі подробиці «фотосесії» юних дівчат на даху дев’ятиповерхівки в місті Коломия, інформацію про яку поширено в інтернет- мережі.

Як встановили ювенальні поліцейські Коломийського ВП, дівчата фотографувалися на даху будинку по вул. Яворницького, 20. Вихід на дах цього будинку виявився незачиненим, тож доступ до нього був вільним. На щастя, у цій ситуації все обійшлося без прикрих наслідків, інформує прес-служба поліції в області.

Водночас ювенальні поліцейські наголошують батькам на тому, що дітям, а особливо підліткам, притаманний потяг до всього нового, і, на жаль, не завжди безпечного.

Як же  вберегти дитину від смертельно небезпечного захоплення?

Передусім важливо вчасно пояснити підліткові, що самі фотографії не несуть шкоди, але існує реальна небезпека залежності від схвальних відгуків у користувачів соцмереж, а для цього потрібне постійне посилення шокуючого ефекту. І тоді дитина шукатиме те, що забезпечить їй бажану увагу та необхідну свободу від дорослих.

Крім того, виявляється, що діти нерідко просто не поінформовані, що такі речі є вкрай небезпечними. Вони не завжди адекватно оцінюють рівень небезпеки, який чатує на них у пошуках адреналіну. А тому дорослим просто необхідно вести з дітьми діалог – пояснювати, ділитися особистим досвідом або запрошувати ділитися досвідом тих, хто сам потрапляв у схожі небезпечні ситуації. Треба обов’язково навчити дитину казати «ні» тим, хто вмовляє піти на ризик і бути в цьому категоричними і послідовними.