Поліція з’ясовує обставини наїзду на пішохода на Надвірнянщині


У четвер, 13 вересня близько 21 години на автодорозі у с. Гвізд водій легковика допустив наїзд на пішохода, який вийшов на дорогу поза пішохідним переходом.

Від отриманих травм 56-річний чоловік помер на місці події.

За результатами проведеного медосвідчення на стан сп’яніння 41-річний водій автомобіля «Volkswagen Transporter» був тверезим, повідомляє ГУ Нацполіції в області.

В межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), поліція з’ясовує деталі обставин учинення автопригоди.

"Приклади як загибелі так і травмування учасників дорожнього руху вкотре переконують, що на дорозі потрібно бути уважним і зосередженим, і головне, не поспішати. Про кожну аварію можна сказати, що цього могло б не статися, якби… якби пішоходи не виходили раптово на дорогу, а водії рухалися б на меншій швидкості то наслідки наїзду може не були б смертельними. Сподіваємося, що до наших порад дослухаються і на дорогах поменшає аварій",- пишуть у прес-службі.