Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві "Сармата"


Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві мешканця Бердянська.

Про це сьогодні, 1 серпня, повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

В’ячеслав Аброськін розповів, що вжитими поліцією заходами на одній із вулиць Бердянська  розшукано автомобіль ЗАЗ, в якому виявлено та вилучено обріз мисливської рушниці. Окрім того, у результаті введення в дію плану "Сирена" на посту у Василівці Запорізької області поліцейські зупинили автомобіль розшукуваних. 

"Ми встановили, що четверо осіб, які перебували в ньому, причетні до вбивства мешканця Бердянська. Паралельно  у Бердянську був затриманий ще один, п’ятий, підозрюваний. На теперішній всі п’ятеро затримані у порядку ст. 208 КПК України", – повідомив Аброськін.

Він додав, що наразі вирішується питання про оголошення затриманим про підозру у вчиненні вказаного злочину. 

"Дякую поліцейським за проведену роботу. Також висловлюю подяку нашим громадянам, які не залишились осторонь та активно сприяли поліції у встановленні осіб злочинців", – зазначив Аброськін.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, триває під процесуальним керівництвом прокуратури. З’ясовуються всі обставини та мотиви вбивства. 

Як повідомлялось, вчора у Бердянську невідомий вистрелив у 43-річного громадського активіста та учасника антитерористичної операції на сході України (позивний "Сармат"), після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження потерпілий помер. 

За наказом першого заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна було введено в дію оперативний план "Сирена". На місці події працювала посилена слідчо-оперативна група поліції. Пізніше Аброськін повідомив, що поліція розглядає кілька версій вбивства мешканця Бердянська – від замовного до побутового.