Політолог Тарас Кузьо: З усіх кандидатів у президенти воював лише Кошулинський


У середу, 13 березня, британський політолог, науковець Тарас Кузьо презентував в Івано-Франківську українське видання своєї книги «Війна Путіна проти України: революція, націоналізм і криміналітет».

Книга розповідає про першопричини та специфіку російської агресії проти України, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами автора, це видання є підсумком трирічного дослідницького проекту. У 2013-2016 роках Тарас Кузьо 15 разів відвідував міста і села на півдні та сході України, у зоні АТО, спілкувався з місцевими мешканцями, волонтерами, військовими. В основу книги покладено результати його польового дослідження, обговорення з українськими та західними експертами.

Політолог дивується, що кандидати в президенти розповідають як завершити війну.  При цьому жодного разу не побувавши в зоні бойових дій. Адже з усіх кандидатів у президенти, тільки Руслан Кошулинський воював в АТО, а Петро Порошенко був там, як головнокомандувач. Чому інші кандидати, які претендують на пост глави держави там не були, науковець не розуміє. 

Окремо Тарас Кузьо звернув увагу на обіцянки кандидатів у президенти швидко завершити війну. Він запевняє, що ці кандидати просто брешуть, чи хочуть здатися Росії. Адже єдиний, хто може зупинити війну - це Путін, а всі інші варіанти – це капітуляція України.

«Щоб війна зупинилась, Росія має визнати суверенітет України і українську ідентичність, а вона цього не зробить. Тому війна буде ще довго. Тож кандидати, або брешуть, або готові на капітуляцію. Бо Путін не відпустить Україну. Та навіть якщо він раптово помре, шовіністів в Росії є багато і нічого не зміниться. Тому маєте зрозуміти головне – зараз ви обираєте не тільки президента, але і головнокомандувача. Потрібно, щоб президент назавжди відвів вас від «руського міра». Це буде найкраща відповідь російській агресії, - наголосив Тарас Кузьо.

Науковець каже, що не може уявити коміка головнокомандувачем. Якщо це станеться, то Росія зможе підтвердити у світі свої слова, що Україна фейкова держава, якою керує комік. 

Тож Тарас Кузьо переконаний, що наступні 5 років є найважливіші в історії України і саме в цей час вирішиться, чи зможемо ми в 2024 році сказати «прощай Путін!».