Полонених українських моряків вивозять з Криму до Москви


Заарештованих у Сімферополі українських військових моряків вивозять з анексованого Криму у Москву.

Про це Крим.Реалії повідомив кримськотатарський активіст Наріман Джелял із посиланням на адвокатів, пише Укрінформ.

Цю інформацію також підтвердили адвокати Джеміль Темішев, Еміне Авамілєва й Айдер Азаматов.

Повідомляється, що моряків вивозять ймовірно у СІЗО "Лефортово".

Як повідомив Джелял, частину українських моряків 29 листопада було відправлено до Москви. Поранених моряків, які знаходилися у Керчі, за його словами, 29 листопада було вивезено у Сімферополь.

Скільки моряків вже відправлено за межі Криму, не уточнюється.

Як повідомлялось раніше, у четвер так званий уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна заявила, що трьох українських військовослужбовців, госпіталізованих після силового захоплення російськими військовими трьох кораблів ВМС України у Керченській протоці, виписали з лікарні у Керчі й помістили у СІЗО Сімферополя.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли й захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків. При цьому шестеро українських військовослужбовців було поранено й госпіталізовано в керченську лікарню.

Глава СБУ Василь Грицак визнав, що на борту судів знаходилися два співробітники спецслужби.

Підконтрольні РФ "суди" в окупованому Криму ухвалили взяти під арешт строком на два місяці всіх захоплених українських моряків. Вони є підозрюваними за частиною 3 статті 322 КК РФ "Незаконний перетин державного кордону Російської Федерації", яка передбачає до шести років позбавлення волі.