Поляки захотіли "війни" з Україною. Росія напоготові


Польський історик Єжи Таргальський вважає, що антиукраїнський скандал у Польщі може привести до непередбачуваних наслідків, чим може скористатися Росія.

Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на Politeka.

"Без відповідної політики, польсько-український конфлікт буде загострюватися. Росія буде користуватися цим і найближчим часом можна чекати в Польщі польсько-українських сутичок, однак їх не викликатимуть ні українці, ні поляки. Уряд не буде цьому протидіяти, побоюючись втрати виборчих голосів", - сказав історик.

За словами Таргальського, відносини між Україною та Польщею не зможуть налагодитися до тих пір, допоки польська сторона не визнає, що незважаючи на те, що УПА вчинила геноцид на Волині, вона також протягом 15 років боролася з СРСР за незалежність України. Українці, в свою чергу, повинні визнати, що УПА боролася 15 років з СРСР за незалежність України, але раніше вчинила на Волині геноцид.

"Перш ніж почнемо критикувати Україну, давайте наведемо лад у себе", - додав експерт.

Крім того, впевнений Таргальський, поляки хочуть певної "війни" з Україною, тобто хочуть собі надолужити відчуття поразки в суперництві з німцями, і виявити свою перевагу над Україною.

Нагадаємо, віце-консул Генерального консульства Польщі в Луцьку Марек Запур назвав Львів "польським містом".

Запур стверджує, що його заяву сприйняли неправильно