Понад 195 тисяч електронних рецептів виписали лікарі на Прикарпатті за програмою «Доступні ліки»


Електронний рецепт містить відомості про призначений лікарський засіб – діючу речовину, кількість доз, спосіб вживання ліків. Його виписує сімейний лікар, терапевт або педіатр, з якими у пацієнта підписана декларація.

Понад 6 мільйонів електронних рецептів по всій Україні пацієнти уже обміняли на безоплатні або з невеликою доплатою препарати. Урядова програма «Доступні ліки» передбачена для тих, хто страждає від з серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу чи бронхіальної астми. Електронний рецепт можна отримати дистанційно, зателефонувавши лікарю. Також він може роздрукувати рецепт, якщо так пацієнтові зручніше, пише ВЕЖА.

Отримавши смс, пацієнт іде в аптеку, яка працює в режимі програми «Доступні ліки». І фармацевт пропонує йому усі лікарські засоби з діючою речовиною, яку призначив лікар. І
в тих кількостях, які прописані у рецепті. Пацієнт вирішує особисто , який саме препарат обрати – той, який дадуть безкоштовно, чи той, за який доведеться трохи доплатити.

Електронний рецепт діє 30 днів. Тобто пацієнт має місяць, аби сходити в аптеку і обміняти рецепт на необхідні і “доступні ліки”.