Понад 3,5 тисяч дітей на Прикарпатті чекають черги у дитсадок


Станом на перше липня цього року на черзі для вступу у дошкільні заклади перебувають 3591 дитина.

Про це йшлось під час наради щодо реформи первинної ланки охорони здоров’я та підготовки до нового 2018-2019 навчального року. Участь у її роботі взяли керівники профільних департаментів ОДА та заступники голів райдержадміністрацій, інформує прес-служба ОДА.

Зокрема, йшлося про створення в області інклюзивно-ресурсних центрів, відкриття нових місць у дошкільних навчальних закладах та  підготовку освітнього середовища до початку навчального року.

Зазначалося, що для впровадження у школах нового освітнього простору з державного бюджету надана субвенція, за кошти якої необхідно вже до першого вересня придбати нові сучасні меблі для першокласників, закупити дидактичний матеріал, а також комп’ютерне обладнання. Основною умовою використання фінансового ресурсу є співфінансування із місцевих бюджетів.

Також мовилося про створення нових місць у дитсадочках, зокрема наголошувалося, що станом на перше липня цього року на черзі для вступу у дошкільні заклади перебувають 3591 дитина. Лідерами із відкриття садочків є Снятинський, Богородчанський, Верховинський, Коломийський, Косівський, Галицький та Тлумацький райони, а також Старобогородчанська та Витвицька об’днані територіальні громади області.

Що ж до реформи первинної ланки охорони здоров’я, то слід зауважити, що для її ефективної реалізації закладам охорони здоров’я області необхідно провести їх автономізацію – створення комунальних некомерційних підприємств, укласти договори з Національною службою здоров’я України, отримати ліцензії та призначити керівників закладів.