Понад 67% прикарпатських підприємців подають звітність в електронному вигляді


Понад 67 відсотків платників податків подають звітність в електронному вигляді. У тому числі 46 відсотків суб’єктів господарювання використовували Електронний кабінет платника.
Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що на даний час окрім існуючих можливостей Електронного кабінету, зокрема: отримання особистої інформації (реєстраційні та ідентифікаційні дані, відомості з податкового обліку та реєстрів, розрахунки з бюджетом), створення, надсилання і перегляд звітності, платники можуть подати заяву на повернення помилково або надміру сплачених сум податків та зборів в електронному вигляді. Для цього варто скористатися розділом «Листування з ДПС» Електронного кабінету.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника електронного цифрового підпису. Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДПС за телефоном: 0-800-501-007.