Понад 70 юних прикарпатців їдуть на відпочинок до «Артеку»


Днями на відпочинок до Міжнародного дитячого центру «Артек» відправлять 71 дитину з Прикарпаття пільгових категорій на V тематичну зміну «Міжнародний конкурс-фестиваль «Щасливі долоні», що триватиме по 12 липня.

Під час цієї артеківської зміни «пройдуть курс оздоровлення» 11 дітей із малозабезпечених прикарпатських сімей та багатодітних; 24 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 13 - з категорії обдарованих, 4 дітей -інвалідів, 14 сиріт, діти позбавлені батьківського піклування.

У межах тематичної зміни юні прикарпатці візьмуть участь у різноманітних конкурсах, зокрема, у VIII Міжнародному конкурсі-фестивалі для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні», XXI Міжнародному дитячому кінофестивалі «Артек» тощо.

Крім того, департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації організовано відправить в Український дитячий центр «Молода гвардія» 40 дітей пільгових категорій. VІ тематична зміна «Молодогвардійські підмостки» триватиме до 14 липня.

Водночас за кошти обласного бюджету 30 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, поїдують на відпочинок в оздоровчий табір «Зоряний», що у м. Приморськ Запорізької області.

Довідково:

Станом на 21 червня за сприяння Міністерства соціальної політики України в державні заклади цілорічної дії, що розташовані в АР Крим та м. Одеса, на оздоровлення та відпочинок направлено 323 дітей з Прикарпаття пільгових категорій.

У 2012 році у МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» побувала 1281 дитина з Івано-Франківщини (пільгових категорій); у МДЦ «Артек» - 869 дітей, УДЦ «Молода гвардія» - 412 дітей); у 2011-му – 1200 дітей.