Понад чотири тисячі випусників здаватимуть ЗНО в Івано-Франківську


19 березня закінчилась реєстрація на ЗНО-2018. Відтак до 2 квітня можна внести зміни у предмети, з яких буде відбуватись оцінювання.

Про це сьогодні, 27 беерзня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомила заступниця директора департаменту освіти та науки МВК Наталія Микула, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Цьогріч здаватимуть ЗНО з 11 предметів. Перше оцінювання ще до початку літніх канікул, 24 травня проведуть до кінця наступного року.

За словами чиновниці, скласти тести можна не з більше 4 предметів.

Також до 4 квітня учасники ЗНО на свої персональні оцінки отримають запрошення на тестування, місце їх проведення та годину.

Так, на ЗНО зареєструвалось 4374 учасники, з них з міста – 1055. Відтак для цього буде задіяно 300 аудиторій та 20 пунктів тестування. Здаватимуть ЗНО випускники не тільки франківських шкіл, а й Бурштина, Яремче, Богородчанського, Галицького, Надвіряннського, Рогатинського, Тисменицького та Тлумацького районів.

«Цієї суботи ми провели пробне незалежне оцінювання з української мови. У ньому взяло участь 2073 дітей», - розповіла Микула.

Також вперше ЗНО проходитимуть не тільки випускники шкіл, а й професійних технічних навчальних закладів та ВНЗ І ІІ рівнів акредитації. Ще однією новинкою ЗНО-2018 стало аудіювання з іноземної мови. Для цього місто закупило 125 ноутбуків та динаміків.

Водночас міський голова Руслан Марцінків поцікавився, за які кошти було придбане обладнання.

«Міністри придумали – громада фінансує, держава на свої вигадки поки не дала ні копійки. Але потім будуть говорити, як гарно провели реформу», - обурився Марцінків.