Понад півсотні будинків сьогодні підтопила вода на Прикарпатті


30 травня станом на 22:00 залишаються підтопленими 16 ділянок: м. Калуш - 10 ділянок, Студінка - 4 ділянки, Перевозець - 2 ділянки. На території Івано-Франківської області, зокрема в м. Калуш, спостерігаються опади. Вода самостійно сходить з підтоплених територій.

30 травня внаслідок підняття рівня води в місцевих потічках спостерігається підтоплення у 8 населених пунктах Тлумацького району, що призвело до підтоплення 46 житлових будинків, 114 домогосподарств та 65 присадибних ділянок. На місце виїхала МОГ Управління ДСНС в області в кількості 4 чоловік та 1 одиниця техніки. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

О 18:33 в селі Долина Тлумацького району МПК Олеша та черговим караулом ДПРЧ-5 м. Тлумач проведено евакуацію 8 осіб з підтоплених дворогосподарств та 2 ВРХ. О19:56 в с. Гарасимів Тлумацького району резервне відділення ДПРЧ-5 за допомогою моторного човна провело евакуацію сім’ї (2 дорослих, 2 дітей) з підтопленого житлового будинку. 

30 травня в селищі Печеніжин Коломийського району внаслідок підняття рівня води в місцевому потічку підмито автомобільний міст на дорозі місцевого значення у напрямку села Молодятин. На місці чергують працівники поліції, якими обмежено рух великогабаритного транспорту, дозволений проїзд тільки легковими автомобілями. 

Протягом 30 травня 2019 року підрозділами Управління ДСНС України в області було здійснено 14 виїздів для надання допомоги населенню по ліквідації наслідків негоди, з яких: 1 виїзд на розпилення дерева в місті Калуш, 2 виїзди по проведенні евакуації людей (с. Долина Тлумацького району та с. Гарасимів Тлумацького району), 10 виїздів на відкачування води з підтоплених територій та будівель (м. Калуш, м. Надвірна, Тлумацький р-н: с. Олеша та смт. Обертин) та 1 виїзд для облаштування насипу на місцевому потічку в м. Коломия. 

Всього до ліквідації наслідків негоди було залучено 30 одиниць техніки, 128 чоловік, 11 мотопомп, з них від У ДСНС в області - 15 одиниць техніки, 59 чоловік, 10 мотопомп, 1 моторний човен. Надання допомоги населенню підрозділами У ДСНС в області здійснюється по мірі поступлень заяв від населення та органів місцевої влади. 

Місцевими органами влади здійснюється обстеження населених пунктів Новицької ОТГ Калуського р-ну з метою встановлення завданих негодою збитків. 

Ситуація контрольована. Населення області постійно інформується про ситуацію, що склалася, і заходи, які вживаються владою для нормалізації обстановки.