Понад три тисячі українців написали до ГПУ з вимогою зняти недоторканість з Мосійчука


На підтримку відстороненої судом від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун до Генеральної прокуратури уже надійшло понад 3 тисячі запитів про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомили на сторінці Генеральної прокуратури України.

"Ми побачили ваш флешмоб «Подай запит в Генпрокуратуру про зняття недоторканності з Мосійчука». Скажемо прямо: для вас це звичайний флешмоб, для нас — необхідність обробити понад 3000 запитів та відповісти на них протягом 5 днів. Думаю, не варто пояснювати, що це майже неможливо фізично. А найголовніше: від кількості листів на електронній пошті ГПУ депутатська недоторканність з нардепа не спаде.

Чому? Бо ще у 2015 року рішення про включення до порядку денного ВРУ питання про надання згоди на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання та арешт визнано незаконним рішенням Вищого адмінсуду. Верховний суд залишив це рішення без змін. Як наслідок, виконуючи вимоги КПК України та на підставі прийнятих судами рішень, 20.10.2016 процесуальним керівником підозру Мосійчуку було скасовано.

Пізніше Генеральною прокуратурою України тричі (27.07.2017, 05.12.2017 та 03.04.2018) підслідність у кримінальному провадженні визначалась за НАБУ, проте, постановою керівника САП, провадження було передано до Нацполіції", - зазначають на сторінці.

Як повідомляють у прес-службі, наразі розглядається можливість визначення підслідності у кримінальному провадженні за слідчими Державного бюро розслідувань відповідно до ч.4 ст.216 КПК України.