Попит на нові авто для бізнесу зменшився більш ніж на чверть


Квітневий попит на нові комерційні автомобілі в Україні зменшився на 28% і становив 858 машин.

Так, на першому місці в ТОП-5 квітневого ринку нових комерційних авто – Renault. 220 нових автомобілів цієї французької марки поповнили український парк вантажних і спецавтомобілів – це на 15% більше, ніж в минулому році. Про це повідомляє УП з посиланням на Укравтопром.

На другому місці – Fiat, 129 нових машин. Таким чином ця компанія на третину збільшила реалізацію своїх комерційних автомобілів відносно квітня 2018 року.

Mercedes-Benz зайняв третє місце з результатом 60 зареєстрованих авто. У порівнянні з торішнім квітнем реєстрації авто цієї марки збільшилися на 62%.

На четвертому місці – Ford із падінням реалізації на 66%, до 54 шт.

Замикає рейтинг квітневого ринку нових комерційних авто – Volkswagen, 50 українських реєстраційних номерів (-34% до квітня 2018 року).

Найбільшими втратами в цьому сегменті автомобільного ринку відзначилася марка Citroen, яка займала роком раніше перший рядок рейтингу. Компанія знизила реалізацію своїх машин майже у 9 разів і опустилася на десяту сходинку рейтингу.

Всього за чотири місяці поточного року в Україні було поставлено на облік 3398 комерційних автомобілів – це на 16% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що попит на нові автомобілі в березні поточного року виріс на 8% в порівнянні з минулим роком – українці зареєстрували 7,3 тисячі нових автомобілів.