Порошенко пообіцяв, що Україна теж розгляне санкції проти російських олігархів


Найближчими днями на засідання Ради національної безпеки та оборони буде винесено проект рішень щодо введення санкцій проти російських олігархів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, повідомляє Укрінформ.

«Кілька днів тому я дав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів України і Раді національної безпеки та оборони, секретарю ради, підготувати відповідний проект рішень, який найближчими днями буде винесено на засідання Ради національної безпеки і оборони. Санкції будуть введені», - зазначив Порошенко, відповідаючи на запитання, чи буде вводити санкції Україна проти російських олігархів, що зробили США.

За словами Президента, санкції «будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США і безумовно до складу санкцій буде залучений і пан Дерипаска, й інші олігархи, які на сьогоднішній день є ключовими учасниками російських процесів, у тому числі і щодо активної роботи в Криму, і в тому числі і щодо постачання збройним силам РФ, і, звичайно, реакція  України буде дуже швидкою і рішучою».

Нагадаємо, 9 квітня Президент України Петро Порошенко прибув до Німеччини з робочим візитом.

Під час свого візиту Президент України мав намір обговорити питання направлення миротворців ООН на Донбас із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.