Porto Franko: Перформанс від Юлії Міхалі


17 червня, о 17:00, у художньому музеї відбудеться перформанс від Юлії Міхалі “La Rinascita della M.A.R.L.E.N.E.”, створений на основі персонажу Марлен з роману “Die Einzigen” Роберта Німана.

Використовуючи специфічну систему сенсорних контродерів та нейроімпульсних генераторів, поєднаних із складним патчем в програмі Max MSP, Юлія Міхалі намагається відтворити шлях цих утопічних пошуків, до кінця твору перетворюючись власне на живу звукову скульптуру. Ряд датчиків вимірюють активність мозку та рухи шкіри артистки, перетворюючи сигнали на звуки. Паралельно камерний ансамбль у складі струнного тріо та електрогітари виконують щось на кшталт інтимного епілогу / музичних спогадів пам’яті Марлен.

Дуже важливим моментом є контроль сенсорів над мозковою активністю артистки та створення на основі цього музичної матерії: таким чином перформанс стає повністю інтерактивним, оскільки поведінка публіки, рухи в просторі, кольори тощо стають основою для створення музики через взаємодію артистки та публіки.