Porto Franko привідкриває завісу хедлайнерів


ерговий масштабний Porto Franko відбудеться 13-17 червня цього року. Porto Franko відкриватимуть «Аерофонією» – аеродинамічною оперою за участі Юрія Іздрика.

Як повідомили організатори, на Поезофонії у Палаці Потоцьких виступлять “Вагоновожатые”, Сергій Жадан з проектом “Лінія Маннергейма”, Юрій Андрухович, Тарас Прохаськo та Назгуль Шукаєва, “Хамерман знищує Віруси”, пише Репортер

“Цього року Porto Franko – це літаки та гелікоптери у інсталяціях, електронна музика, сучасна хореографія, театр та візуальне мистецтво з високими технологіями, наукою та мріями про небо”, – йдеться на сторінці фестивалю.

Також серед очікуваних та вже анонсованих подій – перформанс всередині літака Porto Franko 2018. Таким чином на фестивалі відзначать ювілей останнього генія музичного авангарду Карлхайнца Штокхаузена. Зокрема наPorto Franko 2018 запросили артистів, шо працювали із ним особисто.

Приїде “Oh, Magic” – балет видатного австрійського хореографа Сімона Маєра за участі чотирьох танцівників, двох роботів та механічного роялю.

У рамках театральної програми покажуть вистави “Книга Йова” Еймунтаса Някрошюса та “Чайка” Оскараса Коршуноваса – двоє геніальних режисерів, вперше не конкуруючи об’єднаються в одному просторі.

На головну сцену приземляться хедлайнери з України, Британії, Іспанії, Бельгії, США. За словами музичного продюсера Олександра Балтушева, буде дуже багато драйвової музики.

«Це не мас-медійні гурти, які можна побачити всюди на телебаченні, але вони відомі серед поціновувачів тріп-хопу, гранджу, альтернативного року, – зазначив Балтушев. – Українського контенту майже нема».