Porto Franko: Розмова про музичну провокацію з творцями ХЗВ.


15 червня,в Intellect Hub,о 16:00, розпочнеться лекція "Провокативне мистецтво як метод залишатися чесними із слухачами і суспільством". Вхід вільний.

Проведуть її Альберт Цукренко та Володимир Пахолюк – творці провокативного дуету “Хамерман Знищує Віруси”.

“Хамерман Знищує Віруси” – ХЗВ – музичний гурт на перетині концептуального арту та театру. Гурт називає себе “найадекватнішою групою в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів. З сильним фізкультурним компонентом”.

ХЗВ є представником некомерційної музики, що не зраджує своїм ідеалам, рефлексує над станом української культури, можливістю сприймати інше та іншість. Творчість гурту пересічними слухачами може бути охарактеризована як провокативна, або така, що не відповідає цінностям більшості. Але за 22 роки діяльності на сцені, гурт перетворився на справжню легенду альтернативної музики. Як через сцену та творчість говорити з суспільством про його комплекси та виклики з яким воно стикається? Як залишатися нормальними у світі, що збожеволів/божеволіє? Що відзеркалює українська сцена? Як прожити на сцені 22 роки і далі творити?