Porto Franko: Ярослава Кравченко "Бум незалежного театру"


14 червня, в Intellect Hub,на вулиці Bірменська 1, о 16:00 відбудеться розмова про приватні інціативи, незалежні театри і виклики перед учасниками сучасного театрального процесу в Україні

Що спричинило театральний бум, та чим відрізняються незалежні театри? Та яка географія цього буму? Які тексти ставлять, яких режисерів, художників запрошують? Чому актори державних театрів все частіше ходять на кастинги у незалежні/приватні ініціативи? За рахунок чого виживають незалежні театри, та як театру стати довготривалим та незалежним? Які умови в Києві та в інших містах сприяють розвитку незалежних театрів? Гільдія незалежних театрів України: боротьба чи комунікація? Що хоче чути та бачити сучасний український глядач та за що готовий платити? Що робити, якщо дуже хочеться заснувати свій незалежний театр?

Про життєздатність незалежних театрів поговоримо з Ярославою Кравченко – засновницею та директоркою “Дикого театру”, головою Гільдії незалежних театрів.

Дикий театр – один з найпопулярніших незалежних театрів в Україні, заснований у лютому 2016 року. “Дикий театр” – це театр, який розмовляє з глядачем на одній мові та зачіпає питання, які хвилюють сучасну людину. Театр створює гостро-соціальні вистави. Провокація, экшн і епатаж – головні інструменти взаємодії.