Порятунок туристів у Карпатах: Двоє рятувальників у лікарні з обмороженням


В Івано-Франківській області госпіталізували двох рятувальників через обмороження. Чоловіки з перших хвилин долучились до порятунку групи туристів, які сходили на Піп Іван.

Про це повідомили в прес-службі управління ДСНС в Івано-Франківській області, пише Укрінформ.

«Госпіталізували двох рятувальників з обмороженнями обличчя, верхніх та нижніх кінцівок відразу по завершенню пошуку групи туристів, які сходили на Піп Іван. Ці рятувальники у надважких погодних умовах з перших хвилин включились до спасіння людей, надавали їм першу домедичну допомогу. Тоді мороз сягав до 20 градусів і вітер – до 30 м/с», - повідомили в прес-службі управління ДСНС в області.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 лютого о 20.30 до пошуково-рятувальної групи, що на горі Піп Іван з проханням про допомогу звернулась група туристів. Троє вже були зі значними обмороженнями, з яких двоє вже не подавали ознаки життя, транспортували  до рятувального пункту. Ще 5 туристів могли рухатись самостійно.

О 5.30 23 лютого, аби супроводити групу туристів до підніжжя гори туди відправили рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського відділень. Та евакуації завадила негода - у горах сильний мороз, вітер та хурделиця.

 Двох туристів таки довелось спускати через важкий стан. Зараз вони вже у лікарні з обмороженням. В одного з них січені рані обличчя. 

Решту туристів було вирішено спускати сьогодні, 24 лютого. Рятувальну операцію розпочали о 07:30. Про це пише управління ДСНС в Івано-Франківській області. На щастя, вони добрались до урощища Погорілець без пригод. Також доставлено тіла 2 туристів та передано працівникам правоохоронних органів.

До теми: Рятувальники припустили, що могло призвести до трагедії у Карпатах