Повітряні кулі і заїзд байкерів: У Франківську вперше відбувся фестиваль «Pasichna Drive»


Відірватися від землі на повітряній кулі чи прокататися з вітерцем на байку… Під гул моторів та українську дискотеку іванофранківці розважалися упродовж 3-х днів.

На фестивалі «Pasichna Drive», що розгорнувся навколо Німецького озера. А почалося все із ярмарку, де гості фестивалю могли скуштувати страви української кухні. Чи натуральну продукцію сироварів та пасічників. Медові напої, ліки і навіть косметика – ці вироби із власної пасіки привіз Василь Мануляк, йдеться в сюжеті "Вежі".

Аби не бути голослівним, корисні властивості меду пан Василь демонструє наочно.

Як поєднати приємне з корисним знають не лише медовари. Місцеві торговці пропонують скуштувати яблука у карамелі. Це, запевняють, ідеальне лакомство для тих, хто стежить за здоровим харчуванням. Втім, не може відмовитися від солодощів.

Ще за дня настрій відвідувачам фестивалю задають місцеві виробники крафтового пива. Адже змагаються за звання Короля пивоварів Прикарпаття.

Пивна класика – вода, ячмінь, хміль та солод. Такого рецепту дотримується пивовар Орест Николин. Будь-які додаткові інгредієнти, вважає, тут зайві. Щоправда, сировину виробник закуповує виключно у Чехії. У цьому, каже, і є таємниця смаку напою.

«Драйвувати» на голодний шлунок – не годиться, відзначають організатори фестивалю. Відтак, частують гостей ситними місцевими стравами.

Упродовж 3-х днів святкувань відвідувачів розважали й музичні виконавці та гурти. На сцену вийшли «Брати Станіслава», «Пенсія», «Украпольс», «Будьмо». А також «Медовий Полин» із Борщова та «Лос Колорадос» із Тернополя.

Не нудьгували і діти. Для них на Німецькому озері організатори розклали найбільший пересувний парк атракціонів в Україні. А в додаток до забав – фарби «холі», які повернули в дитинство – і дорослих.

Свято на Німецькому озері для містян організували Об’єднання воїнів та волонтерів «Галицькі леви» спільно із «Центром розвитку міста та рекреації». «Пасічна» фестивалила до пізньої ночі. Драйвові вихідні організатори обіцяють повторити. Кажуть, це може стати ще одним традиційним святкуванням для міста.