"Працівник банку" видурив у прикарпатця чотири тисячі гривень


Заяви про шахрайство до прикарпатських поліцейських надходять чи не щодня. Жителі області скаржаться на незаконні дії зловмисників, які ввели їх в оману. Від шахраїв днями постраждали двоє прикарпатців.

Поліцейські з’ясували, що  до чоловіка зателефонував невідомий, який  представився працівником  служби безпеки «"ПриватБанку", інформує Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу Нацполіції в області.

За деякий час «працівник банку» ввів 22-річного франківця у стресовий стан, повідомивши про можливу загрозу - втрату грошових коштів. Опісля дізнався необхідні реквізити картки. Після цього зловмисник зняв з рахунку гроші в сумі 4000 гривень.

Крім того, 600  Євро втратив мешканець одного із сіл Тисменицького району.  Чоловік через оголошення в інтернеті мав намір придбати автомобіль. Гроші перерахував, а транспортний засіб так і не отримав.

Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів через Інтернет, а також від телефонних дзвінків осіб, які представляються співробітниками банку і під різним приводом намагаються дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Як тільки їм це вдається – з картки зникають всі кошти. 

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар. У разі телефонних дзвінків від нібито працівників банку про різні банківські акції і таке інше – ігноруйте інформацію і в жодному разі не повідомляйте конфіденційних даних невідомому. Якщо у вас виникли сумніви – зайдіть у банк і уточніть потрібну вам інформацію.

Якщо ви все ж таки потрапили «на гачок» аферистів або відносно Вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах».