Працівники управління Державної пенітенціарної служби Івано-Франківської області спростовують неправдиву інформацію, щодо злочину проти адвоката Сергія Мельника


Управління Державної пенітенціарної служби в Івано-Франківській області спеціально для місцевих журналістів організували прес-конференцію. В ході заходу вони спростовують інформацію, щодо неправомірних дій працівників слідчого ізолятора відносно адвоката Сергія Мельника.

Працівники пенітенціарної служби вважають розповсюдження неправдивої інформації з приводу неправомірних дій правоохоронців, спробою підірвати авторитет правоохоронних органів  Івано-Франківської області, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Нагадаємо, нещодавно Івано-Франківський адвокат та журналіст Сергій Мельник опублікував на власному веб сайті заяву про вчинення злочину проти нього працівниками СІЗО.

Він заявляє про те, що імовірно є місце змові певних працівників СІЗО із працівниками ВБНОН УМВС Івано-Франківської області по вчиненню перешкод у здійсненні адвокатської діяльності по захисту інтересів громадян, які обвинувачуються у вчиненні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин. Крім того, у своїй заяві Сергій Мельник розповів про те, що працівники Івано-Франківського СІЗО без пояснення причин, без засобів зв’язку, без води та права виходу в туалетну кімнату незаконно утримували його у зовні закритому слідчому кабінеті СІЗО.

Працівників  Івано-Франківського СІЗО обурила неправдива інформація, що з’явилась у Інтернет виданнях.

«2 липня адвокат Сергій Мельник справді перебував у Івано-Франківському СІЗО, де зустрічався з своїм підзахисним, якого підозрюють у виготовлені та реалізації наркотичних засобів. Зустріч тривала близько години. Після закінчення розмови ув’язненого, як передбачено відомчими наказами, обшукали та виявили невідому речовину кристалічного походження. Ця речовина попала до підсудного після зустрічі з адвокатом. Адже перед доставкою, ув’язненого як передбачено теж обшукували і тоді нічого не виявили», - стверджує перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, Роман Кривий.  

Далі за даним фактом працівники Івано-Франківського СІЗО викликали слідчо-оперативну групу Івано-Франківського МВ УМВС України. При цьому, за словами Романа Кривого,  ніхто з працівників пенітенціарної служби та міліції не чинив тиск на Сергія Мельника, не погрожував та не порушував його прав.

«Це все неправда, ніхто не порушував його прав, ні громадянина, ні адвоката. Працівники наавіть давали йому закурити та спокійно спілкувались з ним», - повідомив Роман Кривий.

Наразі, по даному факту правоохоронці розпочали кримінальне провадження в ході розслідування якого будуть встановлені усі обставини даної події. Речовину яку виявили в ув’язненого,  відправили на експертизу. Правоохоронці припускають, що це може бути психотропна чи наркотична речовина, проте остаточні результати експертизи будуть готові уже до кінця місяця, повідомляє Бліц-Інфо