Працівники військового ліспромкомбінату видавали дозволи на рубку у нацпарку


Як наслідок, навколишньому природному середовищу завдано збитків на 4,4 млн грн

За процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону здійснюється досудове розслідування кримінального провадження щодо завдання службовими особами Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» збитків державі на суму 4,4 млн грн.

Установлено, що в порушення вимог законодавства та за відсутності дозвільних документів вказані службові особи видали незаконні лісорубні квитки, на підставі яких у 2018-2019 роках здійснювалися санітарно-вибіркові рубки на територіях лісових насаджень Коростівського та Корчинського лісництв, що входять у природно заповідний фонд національного природного парку «Сколівські Бескиди». Цими діями вони завдали навколишньому природному середовищу збитків на суму 4,4 млн грн.

За даним фактом військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України. Досудове розслідування здійснює Сколівський відділ поліції Стрийського ВП ГУНП у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону.

Слідство триває, пише прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.