Правоохоронці знову проводять обшуки в МІУК


Сьогодні, 1 лютого в приміщенні головного офісу комунального підприємства “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” працівники поліції проводять обшуки.

Про це повідомила прес-служба МІУК на сайті компанії, інформує Бліц-Інфо.

Як йдеться в повідомленні, цього разу поліція запідозрила недобре в замовленні робіт з розробки та супроводу програмного забезпечення, яке використовується підприємством з 2012 року. 

"Мова йде про систему VisualService, яка служить для побудинкового обліку доходів і витрат, розрахунку тарифів, ведення паспортів будинків, виконання ремонтних робіт, служби оперативного реагування 750-600, а також є елементом муніципального паспортного реєстру та муніципального дата-центру. На думку слідчих, це програмне забезпечення подібне на те, яке нещодавно замовляв один з департаментів міської ради. Замість того, аби просто переписати його собі в МІУК", - пишуть в компанії.

Варто зауважити, що постанову на обшук суд видав ще 20 грудня, втім через заяву від компанії про роз'яснення судової ухвали, обшук проводять тільки сьогодні.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю і які знаходяться у володінні КП Муніципальна інвестиційна управляюча компанія, а саме до: документів, що стосується укладання та виконання договорів з удосконалення програмного комплексу VisualServise та його модулів в період з 01.01.2016 по 20.12.2018, додаткових угод до вказаних договорів, кошторисної документації, актів виконаних робіт, платіжних доручень та інших документів, що підтверджують надання вказаних послуг, з можливістю вилучення завірених їх копій", - йдеться в судовій ухвалі.

Нагадаємо, 23-24 листопада працівники поліції здійснювали обшук з метою вилучення документів на комунальному підприємстві «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія».