Правий сектор не визнає "закон про амністію" і не покине позиції на Грушевського, - лідер


"Правий сектор" наполягає на "повної реабілітації захоплених в полон режимом".

Рух "Правий сектор" не визнає прийнятий Верховною Радою "закон про амністію" і не має наміру залишати свої позиції на вулиці Грушевського у центрі Києва.

Про це у четвер, 30 січня, заявив представник руху Дмитро Ярош у прямому ефірі "5 каналу".

"Однозначно негативне ставлення до закону про амністію.Це практично закон про заручників. Ми не сприймаємо цей закон і будемо і далі стояти на наших позиціях", - наголосив активіст.

При цьому він нагадав, що основними вимогами "Правого сектору" є, зокрема, припинення силових дій з боку влади.

"Однією з вимог є припинення будь-яких силових дій з боку влади - а вони тривають, і в регіонах ми це відслідковуємо: коли зникають активісти, коли їх б'ють, затримують", - закцентував Ярош.

Також "Правий сектор" наполягає на "повної реабілітації захоплених в полон режимом": "Випустити всіх полонених і реабілітувати. Практично це основні вимоги. І ми говорили, що в такому разі ми можемо відвести людей з Грушевського і повернутися на попередні позиції на Майдані Незалежності".

Довідково:  "Правий сектор" - неформальне групування, яке називає себе частиною міжнародного руху. Воно об'єднало активістів низки українських праворадикальних націоналістичних організацій і відомий своєю участю в зіткненнях з підрозділами МВС України під час подій Євромайдану у Києві.

Лідером Правого сектора є Дмитро Ярош.

ipress.ua