Прес-конференція: “Безкінечна подорож, або Енеїда” в Івано-Франківську


7 березня о 12:00 в Urban Space 100, вул. Грушевського 19 відбудеться прес-конференція: “Безкінечна подорож, або Енеїда” в Івано-Франківську.
Спікери на прес-конференції:
  • Юрій Андрухович - письменник / текст та голос проекту “Безкінечна подорож, або Енеїда”
  • Оля Михайлюк - режисерка / Агенція АртПоле - ініціатор проекту “Безкінечна подорож, або Енеїда”
  • Ольга Дятел - Агенція освітніх та культурних івентів ІНШІ / організаційна підтримка проекту та проект Промрилад.Реновація

10 березня мистецька агенція ArtPole представить в Івано-Франківськ "Безкінечну подорож, або Енеїду". Жанр цього проекту визначається не як читання чи вистава, а як мультимедійний колаж - з елементами лекції, концерту і банкету. Ця особлива подія відбуватиметься в особливому місці - Парасольковому цеху на ревіталізованих площах заводу "Промприлад".

Такий проект в такій констеляції митців і на такому майданчику є знаковим для міста. Юрій Андрухович читатиме власні вірші й фрагменти есеїв, що резонують з поемою Івана Котляревського, а також уривки з самої “Енеїди”. Mark Tokar і Віктор Новожилов озвучуватимуть “безкінечну подорож” в режимі реального часу то бароковою музикою, то гострою бітовою електронікою. Оля Михайлюк, яка є режисеркою проекту, і VJ group CUBE створюватимуть візуалізацію на основі фото сучасної Полтави, ілюстрацій “Енеїди” різних років, та авторської анімації.

Іван Котляревський писав “Енеїду” протягом 26 років. Творча група "Безкінечної подорожі, або Енеїди" працює майже рік, але проект, наче жива істота, постійно змінюється та вдосконалюється. У франківській версії, зокрема, вперше з’явиться новий текст Юрія Андруховича, нові герої та нова музика. Нагадуємо, що ця культурна подія відбудеться 10 березня, о 19:00 в Парасольковому цеху на території заводу “Промприлад”. Партнерами проекту є Агенція освітніх та культурних івентів ІНШІ та проект “Промприлад.Реновація”, а пригощає Сімейна ресторація Мулярових.
 
На прес-конференції спікери та спікерки розкажуть про історію виникнення проекту, чому вони обрали майданчиком саме “Промприлад”, а також що особливого буде в франківській версії проекту.