Прес-конференція французьких акторів


У середу, 17 квітня, об 11-ій годині у малій залі Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк у рамках фестивалю «Французька весна 2019» відбудеться прес-конференція французьких акторів Еріка Сена і Франсуа Раскаля, які виступатимуть у Івано-Франківську з виставами «Борис і Бобі» та «Поезія Жака Превера» (18 та 19 квітня).

ПРО АКТОРІВ ТА ВИСТАВИ

Ерік СЕНА: директор «Театру непередбаченого», режисер, автор п’єс, актор.

Він пройшов навчання у Консерваторії м. Орлеан. Заснував «Театр непередбаченого» у 1986 році та керує їм по теперішній день.

Як режисер або актор він працює з текстами таких авторів як Дени Дідро, Альфред де Мюссе, Примо Леві, Фердінандо Камон, П'єр Міхон, Альберт Лондон, а також Бобі Лапуент, Борис Віан, Альфонс Алла, Антуан Блондін, Роберт Деснос, Макс Джейкоб, Блез Сандрарс, Пабло Неруда ...

Крім Франції, він багато працює та гастролює за кордоном: Німеччина, Чехія, Польща, Словаччина, Марокко, Україна. Разом з видатним французьким театральним і літературним критиком, Патрісом Дельбургом, створив «ідеальну бібліотеку»: цикл незалежних і грайливих театральних читань про життя і творчість таких авторів, як Деснос, Сандрарс, Блонден. Він записав на «Радіо Франс» та «Франс Кюльтюр» багато п’єс, драматичних творів та художніх творів. Також працює на телебаченні. Має ступінь магістра сучасній історії за темою: «Орлеанський театр: 1937-1947».

Франсуа РАСКАЛЬ: автор п’єс, актор, композитор і виконавець.

Із задоволенням виступає з піснями, гумором і поезією. Єавтором, композитором, співаком, читачем і актором. Гітарист за фахом, він вчиться грати на уде, саз, чаранго, беримбау протягом багаточисельних подорожей. Вивчав співи і джаз в Парижі. У 1995 р. заснував джаз-бенд. Записав декілька дисків разом з відомими французькими музикантами Arnaud Nano Méthivier та Didier Chauveau. У 2009 році заснував разом з актрисою Шанталь Гальє поетичні театралізовані читання на тему любові.

Вистави

«Борис і Бобі»

Два актора, Ерік Сена та Франсуа Раскаль знаходяться на сцені. Один з них підігрує собі на гітарі, сазі, берінбау або на чаранго.

Відбувається справжня гра у вербальний та пісенний пінг-понг, завдяки якому цей дуже колоритний дует занурює глядачів у різноманітний світ Бориса Віана, від легкої або похмурої поезії до найміцнішого гумору. Потім актори насолоджуються віртуозною грою слів Бобі Лапуента, які взяті з його пісень та чудових сюрреалістичних текстів, досі невідомих широкому колу шанувальників. І все це видовище закінчується дивовижним вибуховим репом!

«Превер або подорож слів»

У виконанні Еріка СЕНА та музичному супроводі Франсуа РАСКАЛЯ. Через вдало зроблену підбірку віршів Жака Превера, яка відображає всю його креативну різноманітність, Ерік СЕНА бажає донести до глядачів все задоволення від самого слова, всю насолоду від вербального дійства, яка настільки притаманна французькій мові!