Прес-конференція Молитовної ходи Вервиці


7 травня об 10:00 год. в конференц-залі Івано-Франківського Архієпархіального управління (вул. Василіянок, 64 (1 поверх) відбудеться прес-конференція з нагоди проведення молитовної ходи Вервиці вулицями Івано-Франківська.
Цьогоріч Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, відчуваючи велику набожність до Пречистої Діви Марії, плекаючи давні українські традиції, вирішила організувати Молитовну ходу Вервиці вулицями Івано-Франківська з нагоди Дня матері. Материнська молитва має колосальну силу, а молитва на вервиці є однією з улюблених нашої Небесної Матері, про що вона неодноразово засвідчила, об’являючись у Люрді чи Фатімі. Наша молитовна хода відбудеться у неділю – 12 травня. Вона розпочнеться о 15:00 год. від Архікатедрального собору Воскресіння Христового, пройде центральною частиною міста по вул. Т. Шевченка та завершиться в місцевому парку.
 
Планується, що у ході візьмуть участь наші матері, діти, які цього дня приймуть Урочисте Святе Причастя, представники влади, молодь та всі охочі долучитися до спільної молитви на вервиці. Загалом подія триватиме близько однієї години. Під час молитви лунатимуть розважання від священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.
 
Додамо, що, як відомо, в цьому році Всеукраїнська рада Церков проголосила 2019 р. Роком Родини, а тому цей захід покликаний ще більше запалити наші родини духом материнської молитви.
 
Також знаменним стане й той момент, коли о 14:00 год. в Архікатедральному соборі буде виставлена до загального почитання Чудотворна ікона Матері Божої Станіславівська, з якою ми пройдемо усю цю молитовну ходу.
 
В прес-конференції візьмуть участь :
• Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин;
• Ректор Івано-Франківської Академії Івана Золотоустого митр. прот. д-р Олександр Левицький;
• Адміністратор Архікатедрального собору Воскресіння Христового митр. прот. Юрій Новіцький;
• Адміністратор парафії св. Івана Хрестителя, де зберігається Чудотворна ікона Матері Божої Станіславівська, прот. Володимир Вінтонів;
• Адміністратор парафії Різдва Христового прп. о. Софрон Зелінський, ВС;
• Голова Молодіжної комісії прот. Михайло Віхоть.