Прес-конференція проекту "Місяць здоров'я"


У четвер, 2 травня, о 9:30 в залі засідань виконавчого комітету відбудеться прес-конференція з секретарем міської ради Оксаною Савчук. Темою обговорення стане реалізація проекту «Місяць здров’я». До участі в конференції запрошені начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко та представники медичної лабораторії «Сінево».

У 2018 році з ініціативи секретаря міської ради Оксани Савчук було реалізовано проект «Місяць жіночого здоров’я». Більше 1 300 франківчанок змогли в самостійно обраних лікарнях безкоштовно пройти огляд у гінеколога, здати загальний аналіз крові, пройти цитологічне дослідження, УЗД і проконсультуватися в суміжних спеціалістів. Завдяки проекту 10 жінкам повідомили, що вони стануть матерями.

Крім того, в 10 жінок було виявлено підозру на онкозахворювання, що дозволило вчасно розпочати необхідне лікування. 237 жінок було направлено на мамографію і 441 − на УЗД і кольпоскопію. Серед оглянутих 284 дівчат-підлітків у 59 діагностували патології. 18 юних учасниць проекту відправили на додаткові обстеження.

У соціальних мережах під хештегом #дій_сьогодні жінки обмінювалися інформацією про пройдені обстеження. Цього року проект продовжать під назвою «Місяць здоров’я». У
чому особливість? Тепер безкоштовно здати аналізи та пройти обстеження в кваліфікованих спеціалістів зможуть не тільки жінки, а й чоловіки. До того ж, у разі необхідності учасників проекту скеровуватимуть у медичні лабораторії «Сінево» для здачі аналізів відповідно до рекомендацій лікаря.

Проект «Місяць здоров’я» триватиме протягом травня. Адреси поліклінік та необхідну інструкцію можна знайти на сторінках у соцмережах секретаря ради Оксани Савчук, офіційному сайті міської ради та на буклетах.