Презентації, концерти та швидкі побачення: Що цікавого в Івано-Франківську цього тижня


Вистави, презентації, лекції та кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 5 до 11 листопада.

Понеділок можна розпочати з відвідин презентації книжки репортажів Павла Стеха «Над прірвою в іржі», що відбудеться 5 листопада за участю автора. Модератор – Дмитро Козак/Dmytro Kozak.

В 2017-му однойменний репортаж Павла переміг у конкурсі художнього репортажу імені Майка Йогансена «Самовидець». Павло зробив, на перший погляд, дуже просту річ – проїхався електричками від Харкова до Ковеля й описав людей, яких зустрів, та діалоги й ситуації, свідком або учасником яких став. Журі «Самовидця» одноголосно визнало цей динамічний та метафоричний репортаж переможцем. Член журі конкурсу Олег Криштопа зазначив: «Вірю, що це нова зірка не лише української, а й світової репортажистики. Майк Йогансен, чиїм ім’ям (недарма) названо конкурс, мабуть, перевертається в труні – від задоволення. Його іронію затьмарено, його легкість перевершено».
Репортаж Павла Стеха документує знайому різнорідну реальність, у якій переплелися анекдоти про Брєжнєва, контрабанда, випивка, галасливі діти, таксисти, популярні пісні з 90-х і, звичайно, іржа. У тісних просторах електричок і на провінційних вокзалах доситьважко бути спостерігачем: жваве й неприкрашенежиттяпритуляється до тебе й не лишаєіншоговибору, як взаємодіяти з ним. Електричкивиштовхнуті на культурнімаргінеси, але, коли ними їздитьвеличезначастканаселення, нема кращого способу зрозуміти свою країну, ніжзатеставшисьпоміж «незручних» громадян, ставши маргіналом на маргінесах.
Павло працював над книгою близько півтора року. «Але варто сказати, що це була досить нерегулярна праця. Просто їхав у кожен наступний маршрут, як тільки з`являлися для цього час і гроші», – пояснює репортажист.
«Книжка про подорож, але водночас і про тупцювання на місці. В ній є одна із реальностей нашого суспільства, яка не надто приваблива, тому мало представлена в наших медійних просторах. Книга складається з чотирьох розділів – це окремі поїздки північчю, заходом, півднем і сходом країни. Разом вони формують такий собі маршрут навколосвітньої подорожі Україною на електричках, – розповідає Павло Стех. – Чому електрички? Тому що, як на мене, приміські потяги є хорошим дзеркалом, в якому можна добре роздивитися свою країну. Можливо, хтось скаже, що не можна судити про суспільство, дивлячись на змучених пасажирів електричок. Але насправді відмінність між ними й пасажирами метро не така вже й велика. Особливо якщо послухати і перших, і других».

Вхід вільний. Початок о 18:30 у Книгарні "Є", що на Незалежності, 31.

Також у понеділок, 5 листопада о 17:30 відбудеться розмова з художником Ростиславом Котерліном про малярство на тлі його виставки. Місце проведення: Галерея ЧЕЧ (вулиця Коновальця, 80А)

Що таке сучасний живопис і для кого.
Хто малює, а хто імітує.
Де, коли і за скільки.

У вівторок, 6 листопада у приміщенні актової зали ПНУ імені Василя Стефаника о 17.00 розпочнеться щорічний конкурс студентського гумору серед студентів - КВН Кубок Ректора 2018.

Результат пошуку зображень за запитом

Цьогоріч заявлено 10 команд, які у двох конкурсах «позмагаються» за кубок та цінні призи. Захід став візиткою університету та щорічно привертає увагу не тільки студентів, а й франківців.

Глядачам обіцяють хороший настрій та студентський щирий гумор. Тема цьогорічного КВН «Студентські роки - найкращі».

У середу, 7 листопада франківців кличуть до театру на культову виставу "Три сестри", що розпочнеться о 18:00. Вартість квитків 80 грн.

Щастя – примара, молодість – фантом, кохання – жорстока ілюзія… Все обертається на попіл провінційних буднів у душах, охоплених пожежею самозаперечення… Молодшій сестрі родини Прозорових, Ірині, виповнюється двадцять, а у маленькому губернському містечку нарешті оселилась весна та офіцери! Все довкола сповнене сподівань та передчуттям кохання. Та чи не обернеться життя задля високого покликання і світлого щастя на тугу за померлими надіями для трьох одиноких сестер.
  • Режисура, музичне та сценічне рішення - народний артист України Ростислав Держипільський
  • Хореографія - Юрій Бус (м. Херсон)
  • Художник по костюмах - Олена Андрійчук
  • Асистент режисера - з.а. України Олексій Гнатковський
  • Помічник режисера - Андрій Фелик
Квитки можна придбати у касі театру або за посиланням. 

У четвер, 8 листопада містян кличуть на концерт Національної капели бандуристів до франківської обласної філармонії. Початок о 19:00.
Найстарший творчий колектив України проводить святковий гастрольний тур присвяченний 100-річчю від дня створення, в рамках якого, Національна капела бандуристів України ім. Г.Майбороди має на меті протягом осені 2018 року відвідати всі обласні та найбільші районні центри України. Тур відбувається за підтримки Українського культурного фонду.
Національна капела бандуристів має свою неповторну творчу особливість – усі артисти співають і одночасно грають на бандурах. Філігранна відшліфованість кожного номера, величний повчальний, драматичний, часто сумний характер творів поєднаний з іскрометним гумором, елементами сучасного веселого шоу, козацьке характерництво - не може не вражати, не заворожувати глядачів. 

Також 8 листопада у вільному просторі "ВДОМА" пройде благодійний SpeedDatingIF - 11 експрес-побачень за 1 годину. 

Саме тут люди реальні, без фотошопу, фільтрів та іміджів, які відриті до спілкування і стосунків. Формат заходу, speed dating, проходить за вічною і ідеальною схемою Якова Дево, якій вже 20 років! Ви отримуєте шикарну можливість познайомитись з декількома особами протилежної статі! 

Чоловіки і жінки зустрічаються у затишному місці (старанно підготованому для Вас нашою командою) і тут розпочинається найцікавіше! В Вас є 5 хвилин на бліц-побачення, за цей час Ви зможете порозмовляти, справити враження одне на одного та оцінити спілкування в анкеті уподобань. На основі балів з Ваших анкет , ми складаємо пари і на наступний день присилаємо Вам номер телефону людини з якою у Вас співпала симпатія.
Будьте впевнені, в цій легкій, невимушеній та веселій атмосфері ви обов’язково відчуватимете себе щасливою людиною! Ну так що, ризикнете? Ціна входу: 150 грн. Вік: 21-30
Зареєструватись можна тут.

А вечір п'ятниці, 9 листопада варто провести на презентації нового альбому #ҐАЗЗЗУУУ "FAMILIA PERKALABA", що розпочнеться о 19-й в "Панорама Паб". Вартість квитків у день концерту -100 грн.

Світлина від Panorama Club & NC Plaza.

 Оновлений Оркестр Радості і Щастя Familia Perkalaba повертається у Франек з прем'єрою нової програми #ґазззууу, наповненою свіжим подихом гіррр, смаком грибів і форелі, З глибин на поверхню піднімається нова енергія, драйв і музична майстерність,яка не залишить нікого байдужим, бо феномен Фамілії полягає в тому що Фамілією є ви всі хто прийдете. Змішаємо нашу кров в один гарячий животворний радісний потік, зробимо цьому світу краще!

У неділю, 11 листопада мешканців Івано-Франківська кличуть відвідати арт-базар "Штефкова валіза", що розпочнеться у НД "Просвіта" о 11:00. Тут кожен бажаючий може продавати-купувати цікаві речі:

-авторськи одяг взуття та аксесуари
-живописні полотна,графіку і фотографії
-гончарні вироби
-одяг та взуття з власної шафи
-книги(продаж і обмін)
-вініли
-кімнатні рослини
-солодощі,домашній хлібчик,та будь-яку іншу смакоту
-прикраси
-авторські меблі,домашній інвентар,посуд
-вінтажні речі
-матеріали для творчості
-тканини
…та багато іншого

На подію можна принести речі для благодійних боксів  (дитяче, доросле взуття,одяг,книги,іграшки), яке організатори передадуть потребуючим.