Презентації та кінопокази: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 26 серпня до 1 вересня.

Зокрема, у понеділок, 26 серпня о 14:00 на Вічевому майдані відбудеться фестиваль весільно-ресторанної музики "Лабух-ФЕСТ"

У програмі фестивалю:

  • виступи на головній сцені (Вічевий майдан);
  • акустичні виступи просто неба у центральній частині міста;
  • конкурси;
  • розважальні програми.

Світлина від Культурна мапа Івано-Франківська.

У вівторок, 27 серпня о 18:30 в кінотеатрі Люм'єр відбудетьяся презентація фільму "Заборонений.

Фільм “Заборонений” присвячений життю та боротьбі одного з найвидатніших синів України, поета та дисидента Василя Стуса. Робота над створенням стрічки тривала майже 2 роки і з 5 вересня цього року кінокартина “Заборонений” виходить у всеукраїнський прокат.

Зйомки фільму розпочались 29 квітня 2018 року на вулиці Хрещатик біля арки з виходом на вулицю Лютеранську у Києві. Тут зібрались головні актори та масовка, де все було
стилізовано, як під час радянських часів кінця 1960-х років. Було знято сцену самоспалення колишнього вояка УПА, громадського діяча Василя Макуха, яке він здійснив 5 листопада 1968 року на знак протесту проти комуністичної тоталітарної системи, колоніального становища України, політики русифікації та агресії СРСР проти Чехословаччини, на Хрещатику у Києві. За сюжетом фільму 30-річний Василь Стус став свідком цієї трагічної події і намагався врятувати Макуха від загибелі.

Світлина від Театр кіно "Люм'єр".

У середу, 28 серпня о 18:30 в Книгарні Є відбудеться презентація книги "Варта у Грі. Артефакти Праги."

Гра у Львові закінчилася — темна чаклунка Варта Тарновецька врятувала життя новому знайомому, дізналася найбільшу таємницю свого минулого і принагідно долучилася до перевороту в магічному правлінні. Отож, сповнені ентузіазму, Варта зі Златаном прибувають до Праги, щоби офіційно заступити на посади Вартових Центральноєвропейського конгломерату. У незнайомому місті Варті потрібно пізнати все наново: кому вірити, а кого остерігатися? Яка темрява ховається за посмішкою Златана? А головне – чи вдасться дійти до кінця і заплатити ціну перемоги, не зруйнувавши себе?
 

Світлина від Видавництво АССА.

У четвер, 29 серпня о 18:30 на території Палацу Потоцьких відбудеться концерт На_шапку.

#На_шапку - серія благодійних концертів на підтримку онкохворих дітей Івано-Франківська та Онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.

Вхід вільний. Благодійна пожертва На_шапку за вашою спроможністю.

Світлина від ГО

У суботу, 31 серпня о 11:00 в студентському просторі Paragraph пройде Тату заради звірят Day

На один день студентський простір "Paragraph" перетвориться на тату-салон, де працюватимуть 5 тату-артистів, кожен з яких б'є в своїй неповторній манері.

На фестивалі працюватиме фудкорт від "Plant Killers". Тут також гратиме добірна музика від місцевих диск-жокеїв. Свої гонорари запрошені учасники фестивалю пожертвують на зоозахисні проекти.

Світлина від Відкриті клітки.

У неділю, 1 вересня о 18:30 в кінотеатрі Кастом відбудеться спецпоказ та зустріч з творчою групою "Іловайськ 2014".

Фільм ґрунтується на подіях серпня 2014 року. Крім професійних акторів, у зйомках задіяні десятки бійців батальйону, що вижили в Іловайському котлі. Ви матимете змогу не тільки подивитись роботу українських авторів, але й поспілкуватися з ними особисто, задати питання.

Стрічку представлять режисер Іван Тимченко, продюсер Світлана Соловйова та актори Істан Розумний і Анастасія Ренард, Також на подію завітають бійці батальйону «Донбас», які були у самому серці подій в Іловайську та приймали участь у зйомках.

Світлина від Кінотеатр