Презентації, вистави та дискусії: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 21 травня до 27 квітня. 

У понеділок 21 травня, франківців запрошують на зустріч, присвячену відкриттю міської лабораторії від MetaLab, де кожен зможе навчатися, досліджувати та створювати проекти для міста. Участь буде безплатною за попереднім відбором. 

Початок о 18:00, Urban Space 100

Світлина від Urban Space 100.

Як долучитись до роботи лабораторії? 
Що і як робитимуть її учасники, і що вона дасть їм та місту? 
Хто буде кураторами? 
На ці та інші запитання дадуть відповіді організатори:


Анна Доброва, координаторка урбаністичного напряму платформи Тепле Місто
Анна Пашинська, архітекторка, урбаністка

Також 21 травня у франківському драмтеатрі о 20:00 відбудеться прем'єра вистави "Модільяні".

"Ця вистава про те, як митець зіштовхується із суспільством, чи може він співіснувати з ним, чи може поєднувати творче життя із сімейним затишком. Ця вистава про абсолютного генія і його хрест" - так сформулював ідею постановки режисер Ростислав Держипільський.

"Ця вистава про мистецтво як хворобу. Це коли митець прокидається, він не може не працювати. Це свого роду залежність. Це хвороба в усіх її проявах. Разом із тим мистецтво має здатність лікувати. Сьогодні відомі приклади зцілення мистецтвом – арт-терапія, наприклад", – зазначила художник-постановник вистави Олеся Головач. 

Вартість квитка - 150 гривень

У вівторок, 22 травня о 17:00 в книгарні видавництва "Лілея-НВ", що вул. Незалежності 18/2 відбудеться презентація книжки "Станиславів буденний і святковий".
 

В середу, 23 травня о 14:00 на Вічевому майдані розпочнуться "Спортивні забави для дітей".

Цього ж дня франківський драмтеатр покаже виставу "Той, хто платить". Початок о 18:00.

"В нашому світі – гроші вирішують все! А у світі Олександра – за гроші можна купити навіть… але не будемо розкривати інтригу! 

За предивним бажанням м’сьє Амількара і волею його тугого гаманця троє цілком чужих людей сплітаються тісними родинними узами, для того, щоб переконатися: є речі, які не продаються! 

Інтригуюча французька драмо-комедія Іва Жаміака про кохання і бухгалтерію примусить і замислитись і чимало посміятися!", - йдеться на сайті театру

У неділю, 27 травня в міському парку Івано-Франківська о 15-й розпочнеться "Фестиваль сім'ї".

"Веселе свято для всієї сім'ї, де кожен знайде для себе заняття до душі. Запрошуєм татусів, мамусь та їх діток разом з нами святкувати Тиждень подружжя!

Також у неділю, 27 травня в Урбан спейс пройде дискусія "Роль шрифтів у формуванні брендів: дискусія". Початок о 19-й.

Світлина від Design Village.

"Свою думку про новий єдиний бренд України зараз не висловив хіба тільки лінивий. Маєш, що сказати, хочеш почути відповіді на запитання чи просто дізнатись, чому #UkraineNOW виглядає саме так? Приходь на зустріч з одним із авторів нової айдентики для України — шрифтовим дизайнером, графіком Кирилом Ткачовим (Луцьк). Поговоримо про роль шрифтів у формуванні брендів на прикладі Ukraine NOW", - йдеться на події 

Вхід вільний.

Також у неділю, 27 травня "Новий театр" покаже прем’єру сатиричної драми «Who’s bad» за мотивами казки Антуана де Сент –Екзюпері "Маленький принц".