Презентація книги «Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів»


У п'ятницю, 12 жовтня о 16:00 в Промприладі пройде презентація книги V Бандерівські читання «Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів» .

Модератори заходу – Юрій Сиротюк, директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Українські студії стратегічних досліджень, автор численних публікацій у сфері геополітики та безпекових питань, організатор щорічної міжнародної конференції "Бандерівські читання" та Богдан Галайко Богдан Галайко, кандидат історичних наук, директор Науково-дослідного інституту українознавства МОН Науково-дослідний інститут українознавства України.

Книга стала напрацюванням V Бандерівських читань, що проходять в Києві.

В книзі опубліковані роботи відомих науковців, публіцистів, політиків, учасників російсько-української війни під час П’ятих Бандерівських читань. Серед авторів збірника відомі науковці Олександр Сич, Микола Посівнич, Олег Баган, Петро Іванишин, Андрій Холявка, Василь Деревінський, громадські та політичні діячі Олег Тягнибок, Юрій Сиротюк, Юрій Черкашин, Сергій Пархоменко, Юрій Міндюк, представників з Білорусі та Литви.

Ми поговоримо для чого сучасній Україні геополітика? Чи здатна Україна реалізувати власний геополітичний проект? Як зберегти українську ідентичність в умовах глобалізації? Зрештою, як адекватно протистояти постійній російській імперській загрозі?

В книзі глибоко проаналізовано принцип балто-чорноморської інтеграції, вирізняються проблеми ближніх і дальніх сусідів, піднімаються питання: чи є вихід зі стану бінарності й васалітету між Сходом та Заходом? Чи може Україна претендувати на власний блок, інтеграційним рушієм і центром якого стане?

Книга містить також найкращі роботи Всеукраїнського конкурсу есеїв для молодих науковців на тему «Чи здатна Україна на власний геополітичний проект: місія України та національні інтереси в глобалізованому світі».