Про безпеку прикарпатців на Великодні свята подбають 1750 поліцейських і військових


Охорону публічного порядку під час Великодніх свят забезпечуватимуть поліцейські, нацгвардійці і громадські організації.

У святкові дні правоохоронці посилять превентивні заходи. За дотриманням публічного порядку на території Івано-Франківщини стежитимуть 1750 працівників ГУНП та Управління патрульної поліції в області, Національної гвардії України і представники від громадських формувань.

На Великдень в області проводитимуться святкові Літургії в 952 культових спорудах в 700 населених пунктах області. Очікується, що у них візьмуть участь близько 500 тисяч прикарпатців.

До охорони публічної безпеки та порядку в період проведення масових заходів, пов’язаних зі святкування Великодня, також залучатимуться 65 військовослужбовці Національної гвардії, які нестимуть службу в режимі піших патрулів.

Крім того, для оперативного та належного реагування на звернення і повідомлення прикарпатців та гостей краю на святковий період створено 36 посилених слідчо-оперативних груп із розрахунком 144 працівники на добу. Передбачено і залучено 2 вибухотехнічні групи у складі вибухотехніків та кінологів.

Правоохоронці закликають мешканців Прикарпаття та гостей проявляти правосвідомість та сприяти працівникам поліції у виконанні службових обов’язків з охорони правопорядку.

Бажаємо веселих свят і без порушень.