Про промислове виробництво на Прикарпатті у січні–лютому 2020 словами статистів


У січні–лютому 2020р. індекс промислової продукції в області склав 101,7% (в Україні – 96,9%), що відповідає 6 місцю серед регіонів держави.

Про це інформує головне управління статистики.

На підприємствах добувної промисловості та розроблення кар’єрів у порівнянні з січнем — лютим 2019 р. індекс промислової продукції становив 105,5%, переробної – 123,9%, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 76,3%.

Збільшення випуску продукції проти січня – лютого минулого року одержано у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у 1,5 раза, машинобудуванні – на 26,1%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 24,2%, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 20,7%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 11%, добуванні сирої нафти та природного газу – на 5,6%.

Водночас спостерігалося зменшення випуску продукції у добуванні інших корисних копалин та розробленні кар’єрів (на 33,7%), виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (на 18,3%), у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 15%).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!