Прохасько - українцям, які нарікають на Раду: Це відзеркалення душевного стану народу


Верховна Рада, на яку так нарікають, і є відзеркаленням українців.

Таку думку в інтерв'ю висловив письменник Тарас Прохасько, пише Gazeta.ua.

"Верховна Рада, на яку так нарікає український народ, є насправді цілковито адекватним відобразником душевного стану народу. У наших умовах будь-який парламент не може вискочити над рівнем виборців. І це є погано", - цитує "Українська правда"

Зараз немає доцільності давати людям більше повноважень, наприклад, пересічним громадянам писати закони й подавати їх у ВР, як це пропонують окремі кандидати в президенти, вважає письменник.

"Тому що психічний стан українського народу є настільки в загрозливому стані, що з цього буде просто нонсенс. Це буде театр абсурду. Якщо сказати, у що я вірю, у що би я вірив, то я би хотів владу експертів", - сказав Прохасько.

"Потрібні провідники. Це не може бути диктатор, однозначно.

Але добре би було, це моє ідеалістичне уявлення, щоб фахівці, технократи мали якийсь вплив. Щоб не було такої ситуації, коли якась служба охорони пам'ятників історії та архітектури не має ніякого впливу на містобудівельну політику в будь-якому місті України. Коли є фахівці, які кажуть, що так не можна робити", - додав письменник.

Головною стратегію українського політикуму є вичерпування ресурсів

Теперішні політики відірвані від життя, вважає літератор.

"Як еколог за освітою, я бачу, що головною стратегію українського політикуму є вичерпування ресурсів. Стратегія просто на те, щоб використати всі ті ресурси, які ще є, з докладанням мінімальних творчих зусиль.

Я не бачу творення. Я бачу вичерпування на всіх рівнях. Я не можу цього довести, але знаю, що всі ці вертикалі, піраміди вичерпування працюють в усіх галузях", - сказав Прохасько.