Прокуратура Прикарпаття впевненна, що правоохоронні органи потребують покращення


На координаційній нараді у прокуратурі Івано-Франківської області йшлося про стан боротьби зі злочинністю та протидії корупції на території краю.

У роботі координаційної наради взяли участь керівництво прокуратури, УМВС, Головного управління Міндоходів та УСБУ. 

Правоохоронними органами області проведено певну організаційну та практичну роботу на цьому напрямку. Рівень злочинності на Прикарпатті є одним з найнижчих у державі. Разом з тим, проблемні питання залишаються, а тому робота правоохоронних органів потребує покращення.
 
Як зазначали доповідачі, занепокоєння викликає профілактика вчинення злочинів, насамперед серед раніше судимих осіб та скоєних у стані алкогольного сп’яніння.
Також, серед питань, які потребують посиленої уваги, є виявлення та розкриття  злочинів у сфері економіки та земельних відносин, злочинів з ознаками корупції, а також пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Крім цього, необхідно активізувати оперативно-розшукову діяльність по викриттю злочинних угрупувань. 

За результатами координаційної наради розроблено спільні заходи, спрямовані на удосконалення роботи та взаємодії правоохоронних органів.