Прокуратура виявила бездіяльність відділу кримінальної міліції у справах дітей Надвірнянського РВ УМВС


Кількість злочинів серед неповнолітніх Надвірнянського району збільшилася майже у два рази. Протягом I півріччя 2013 року неповнолітніми скоєно 14 правопорушень проти 8 в минулому. Прокуратура встановила - така тенденція є наслідком низької профілактичної роботи відділу кримінальної міліції у справах дітей Надвірнянського РВ УМВС.

Під час прокурорської перевірки встановлено, що райвідділ  кримінальної міліції не проводить нічних рейдових перевірок, щодо виявлення неповнолітніх, котрі бродягують в місцях, де переважно вчинюють злочини. Працівники міліції не перевіряють торгівельних точок та кафе, де діти розпивають алкогольні напої. 

Крім того, з’ясовано, що кримінальною міліцією не проводилася профілактична робота з неповнолітніми. Як з’ясувала перевірка  діти перебувають на  обліку лише «формально» - ніяких роз’яснювальних та профілактичних бесід з ними не проводилося.

Прокуратура Надвірнянського району вимагає негайно усунути виявлені порушення та налагодити профілактичні роботи. А працівників райвідділу, які не виконували покладені на них обов’язки притягнути до відповідальності.