ПРООН виділило 147,996 тисяч гривень на встановлення котла в прикарпатській школі


24 жовтня 2013 року в Блюдницькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася нарада з питання встановлення піролізного котла на біомасі у місцевій школі, яка бере участь у Проекті ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2», “Інноваційні енергоефективні заходи в школі с. Блюдники”.

Участь у нараді взяли голова райдержадміністрації Григорій Івасишин, начальник відділу освіти райдержадміністрації Василь Матіїв, координатор районного ресурсного центру громад Зоряна Орловська, директор КП «Галичтеплосервіс» Петро Патригура та члени громадської організації с. Блюдники «Рідний край мій», повіомляє ОДТРК.

Проектом передбачено встановлення піролізного котла, капітальний ремонт системи опалення та заміну частини теплотраси. Втілення в життя цього проекту дозволить реалізувати у районі завдання, які ставляться Главою держави щодо залучення громад до вирішення питань соціально-економічного розвитку територій та поглиблення партнерських відносин виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На сьогоднішній день громада отримала кошти першого траншу від ПРООН/ЄС в сумі 147,996 тис. грн., свою частку виділила районна державна адміністрація та районна рада.

Виконавцем робіт проінформовано присутніх про використання коштів, які поступили від громадян.

За результатами засідання керівник району дав доручення розпочинати роботи з впровадження проекту, оскільки є сприятливі погодні умови.