Проти прикарпатського нардепа розпочали кримінальне провадження


Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно народних депутатів, які перешкоджали правоохоронцям затримувати колишнього президента Грузії, лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі

Про це під час виступу в парламенті повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

Мова йде про Ігоря Луценка, Юрія Дерев’янка, Світлану Заліщук, Мустафу Найєма, Олега Петренка, Юрія Левченка, Сергія Лещенка, Віктора Чумака, 

Інформацією внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про «втручання в діяльність працівника правоохоронного органу»

Як відомо, сьогодні 5 грудня, правоохоронці провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. У результаті між ними та силовиками тривала кількагодинна штовханина.

Луценко в раді також заявив, що лідер партії «Рух нових сил», екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. 

Генпрокурор оприлюднив першу частину даних операції Служби безпеки України і Генеральної прокуратури «зі зриву плану реваншну прокремлівських сил в Україні». Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації та укритті їхньої злочинної діяльності.